Нови идентитет Крајинапетрола уз провјерен квалитет

Жељка Кокот
Нови идентитет Крајинапетрола уз провјерен квалитет

Бањалука - Бензинска пумпа "Крајинапетрола" у Челинцу добила је у кратком временском року потпуно нови визуелни идентитет, а у наредном периоду ово предузеће планира уређење још неколико продајних објеката.

На овој бензинској пумпи измијењени су резервоари, проширена надстрешница и уведена услуга продаје ауто-гаса. Током реновирања пумпе купцима је несметано пружана квалитетна услуга.

Директор "Крајинапетрола" Милован Бајић каже да је изузетно задовољан изгледом реновиране пумпе.

- Она ће новим модерним изгледом уљепшати дионицу пута од Бањалуке до Добоја. Купцима ће бити доступни квалитетни нафтни деривати и ауто-гас - истакао је Бајић.

"Крајинапетрол" планира да настави са модернизацијом продајних објеката, а прва на реду требало би да буде бензинска станица у бањалучком насељу Борик.

- Она ће такође добити потпуно нови и модеран изглед, а побољшањем квалитета услуга оправдаћемо повјерење наших потрошача и изаћи максимално у сусрет њиховим потребама - рекао је Бајић.

Послије тога ће на ред за реновирање доћи и друге бензинске пумпе, али ће динамика тих радова, према Бајићевим ријечима, зависити искључиво од процеса укњижења имовине. Проблем, међутим, представља што су спорове са ИНА Загреб домаћи судови обуставили, чиме је донекле стопиран и процес модернизације и промјене визуелног идентитета појединих објеката. "Крајинапетрол" је осим бензинске пумпе у Челинцу реновирао и станице у бањалучком насељу Лазарево, Приједору, Кнежеву и Прњавору, а изграђена је и нова бензинска пумпа у Градишци.

- Главни разлози што процес реновирања пумпи није ишао интензивније, нису немоћ и лоши пословни резултати "Крајинапетрола" већ незавршени процеси укњижења имовине - каже Бајић и наглашава да је "Крајинапетрол" само дјелимично приватизован и да највећи удио у власништву посједује Акцијски фонд РС.

Гарант квалитета у пословању са течним нафтним гасом је и четрдесетогодишња традиција и искуство "Крајинапетрола", који посједује властиту пунионицу боца за домаћинство са високим степеном сигурности.

- Надам се да ће ускоро законом и правилницима овај сектор бити боље уређен. Очекујем и да ће бити успостављена лабораторија за контролу квалитета гаса, односно његове чистоће и састава - каже Бајић.

"Крајинапетрол" је 2015. годину завршио са малим износом добити, али у менаџменту истичу да је она задовољавајућа, ако се узму у обзир услови и конкуренција у којој послују.

- Очекујемо да ће тржиште идућих година бити уређеније, јер су усвојени и прописи који забрањују продају лож-уља на бензинским пумпама, што је нама стварало велике проблеме и представљало нелојалну конкуренцију - истакао је Бајић.

Увезан пословни ланац

"Крајинапетрол" посједује 16 бензинских пумпи, пунионицу течног нафтног гаса, складиште нафтних деривата и властити возни парк. Предузеће запошљава 150 радника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана