Нови цјеновник од идуће седмице

Т. Ш.
Нови цјеновник од идуће седмице

БAЊAЛУКA - Нови цјеновник техничког прегледа возила у Републици Српској, према којем ће цијена ове услуге порасти за десет марака, почеће се примјењивати од идуће седмице, најавили су у Aсоцијацији станица техничког прегледа из РС.

- Свјесни смо економског стања у друштву па смо ишли са разумним повећањем од максимално десет КМ по возилу. Цијена техничког прегледа која сада за аутомобил износи 45 КМ биће повећана на 55 КМ, а за камионе са 82 КМ на 90 марака - истакао је предсједник Управног одбора Aсоцијације станица техничког прегледа из РС Илија Шербеџија.

Он је додао да је Министарство транспорта и комуникација БиХ усвојило цјеновник који је јединствен за цијелу БиХ, те да су на овај непопуларни корак били приморани због повећања трошкова пословања.

- Како смо у протеклом периоду имали додатна улагања у опрему за технички преглед, обавезно запошљавање најмање једног дипломираног инжењера саобраћајне или машинске струке, фискализацију, те прелазак на електронску контролу техничке исправности возила, били смо приморани да поднесемо захтјев за повећање цијена техничког прегледа - истакао је Шербеџија.

Он је додао да је и овим повећањем, цијена техничког прегледа у РС и ФБиХ најнижа у региону.

Осим поскупљења техничког прегледа, у мају ће се разматрати и увођење новог премијског пакета за осигурање возила, а раније је најављено да би осигурање аутомобила могло поскупјети за око 20 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана