Нове услуге за кориснике Телекома Српске

Глас Српске
Нове услуге за кориснике Телекома Српске

БAЊA ЛУКA - Предузеће "Телеком Српске" тренутно има око 1.100.000 корисника мобилне телефоније у БиХ, тржишно учешће компаније у области мобилне телефоније у БиХ је око 38 одсто, а до краја 2009. године грађанима БиХ биће омогућено коришћење свих услуга које се данас могу срести на тржиштима развијених земаља западне Европе.

Ово је у интервјуу Срни истакао Предраг Ћулибрк, генерални директор "Телекома Српске".

"Телеком Српске" планира да уведе нове услуге и у фиксној и у мобилној телефонији. Током сљедеће године "м:тел" планира да пласира мреже треће генерације у мобилној телефонији као и интерактивну ИП телевизију преко AДСЛ технологије.
Пословну 2008. годину "Телеком" је, наглашава Ћулибрк, према процјенама, завршио са 50 одсто већом добити у односу на 2007.
Успјех "Телекома" огледа се и у чињеници да је у ФБиХ број корисника мобилне телефоније са око 10.000, колико их је било прије приватизације овог телекома, повећан на 170.000 корисника.
- Без обзира на економску кризу, о којој се у овом тренутку много говори, "м:тел" ће и у наредној години наставити са значајним инвестицијама и покушати да допринесе да општа економска слика земље буде што боља - истиче Ћулибрк.

"Телеком Српске" спремно ће се, додао је, суочити са новим изазовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана