Нова радна мјеста у индустријским зонама

К. Ћ.

БРAТУНAЦ - Скупштина општине Братунац усвојила је на посљедњој сједници одлуку о одређивању локације за градњу новог моста, који ће повезивати ову и општину Љубовија у Србији. На локалитету Aде, за ту намјену и земљиште за индустријску зону, биће откупљено 40 хектара земље.

То је "Гласу Српске" потврдио предсједник Скупштине општине Мустафа Голић који је подсјетио да је ова општина раније купила земљиште површине 28.580 квадрата за другу индустријску зону на локалитету Циглане.

- Очекујемо нова улагања у производне и прерађивачке капацитете, те отварање нових радних мјеста у Братунцу. Понудићемо повољније услове заинтересованим инвеститорима и у најскорије вријеме размотрићемо могућност одређених бенефиција, као и умањење комуналних такси - рекао је Голић.

Он сматра да братуначка скупштина треба да измијени Одлуку о комуналним таксама, која је донесена у марту 2003. године.

- У тој одлуци није предвиђена могућност да се људима, који су заинтересовани за отварање производних капацитета, дају одређене олакшице приликом регистрације. Општина би требало да размотри могућност ослобађања у првој години, како би се поспјешило отварање нових предузећа и нових радних мјеста - сматра Голић.

Додаје да општина на тај начин, као и умањењем комуналних такси, не би изгубила значајнији приход. Голић је увјерен да би братуначка општина имала много већу корист ако би дошло до отварања производних и прерађивачких погона, јер би они условила отварање нових радних мјеста и запошљавање људи.

Развој регије

Голић сматра да би измјена постојеће одлуке, изградња новог моста на Дрини и уступање заинтересованим улагачима земљишта у новим индустријским зонама знатно допринијело економском развоју општине Братунац, као и цијеле регије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана