Нова Иванчица из Приједора планира запошљавање још 30 радника

Снежана Тасић
Нова Иванчица из Приједора планира запошљавање још 30 радника

ПРИЈЕДОР - Фабрика “Нова Иванчица” у Козарцу код Приједора планира увођење треће производне линије и запошљавање још 30 радника.

У фабрици је тренутно на двије производне линије запослено 90 радника који седмично произведу од 4.500 до 5.000 пари горњих дијелова обуће.

У фабрици кажу да раде према плану, иако се суочавају са неколико проблема.

- Готово половина тренутно запослених радника је на обуци, јер смо се одмах на почетку рада суочили са недостатком стручне радне снаге што смо ријешили запошљавањем радника са Бироа за запошљавање - рекао је технички директор погона Самир Aлихоyић.

Он је потврдио да, с обзиром на то да се ради о специјализованом и сложеном поступку шивења за који новозапослени радници немају довољно искуства, те обука дуго траје, а за то вријеме радници примају минималну плату.

- Оно што је још већи проблем је то што већина запослених у другој смјени, због недостатка аутобуских линија муку мучи са превозом до радног мјеста - истакао је Aлихоyић.

Производни погон “Нова Иванчица” дио је фабрике обуће “Иванчица” из хрватског рада Иванец, која је чланица групације “Паул Греен”, па се дјечија и обућа за младе, чији су горњи дијелови произведени у Козарцу, углавном пласирају на хрватско и аустријско тржиште.

Струја

Aлихоyић је нагласио да фабрика има веома добру сарадњу са локалном заједницом и да су надлежни упознати са њиховим проблемима.

- Један од највећих проблема је то што због честих прекида у снабдијевању струјом, долази до прекида производног циклуса. Тада се машине охладе, треба им много времена да се загрију, те од надлежних очекујемо да се овај проблем ријеши што прије -  казао је Aлихоyић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана