Нова историја свјетских берзи је написана! + Бесплатни приручник за трговање на берзи

Агенције
Нова историја свјетских берзи је написана! + Бесплатни приручник за трговање на берзи

Од фебруара прошле године, Dow Jones индекс је порастао 20,92%, а прије седам дана достигао је свој историјски максимум, пребацивши 20.000 поена.

Снажан раст берзанских индекса, нарочито америчких, какав дуго времена није забиљежен, обиљежио је крај 2016. и почетак 2017. године.

Да ли сте знали да поред индекса, на умреженој свјетској берзи може да се тргује и валутама, златом, нафтом и дионицама највећих свјетских компанија (такозвани CFD-и)? Интересује вас како?

FXLider, само данас свим читаоцима Гласа Српске поклања приручник ‘Трговање на свјетској берзи за почетнике’ који можете бесплатно преузети овдје.

Укратко о Dow Jones индексу

Dow Jones Industrial Average је најстарији берзански индекс на свијету.  Настао још 1896. године, он обједињује 30 великих америчких компанија чијим се акцијама тргује на Њујоршкој берзи ткз. "crème de la crème" америчке економије.  Овај индекс је дуго времена представљао репер за кретање цјелокупног америчког тржишта акција, али га од половине прошлог вијека, на том мјесту, полако замјењује свеобухватни(ји) берзански индекс, S&P500.

Приручник ‘Трговање на свјетској берзи за почетнике’ можете и Ви данас бесплатно преузети овдје.

Највећи раст у историји

Од фебруара прошле године, овај индекс је порастао 20,92%, а прије седам дана достигао је нови историјски максимум, пребацивши 20.000 поена  да би се од понедељка вратио на око 19.900 поена. Међутим, од почетка године, забиљежио је скроман раст од 0,65%.  На кретање цијена акција, а тиме и индекса, осим догађаја који се тичу самих компанија које улазе у његов састав, утичу и (гео)политичка превирања, ратови, кризе итд. које представљају тзв. систематски ризик.

Приручник ‘Трговање на свјетској берзи за почетнике’ можете и Ви данас бесплатно преузети овдје.

**********

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970. Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Gubici mogu nadmašiti Vaše depozite i od Vas bi se mogle očekivati dodatne uplate. FXLider ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана