Нова банка добитник Златног БАМ-а

Ј.К.
Нова банка добитник Златног БАМ-а

БАЊАЛУКА - Нова банка а.д. Бањалука добитник је награде Златни БАМ као банка са највећим износом активе са претежно домаћим капиталом.

Златни БАМ додјељује се традиционално, већ 19. година, на основу кључних финансијских показатеља објављених у ревизорским извјештајима за протеклу годину, које финансијско-пословни магазин "Банке и Бизнис у БиХ" додјељује најуспјешнијим банкама у БиХ. Награда је уручена предсједнику Управе Нове банке Синиши Аџићу на свечаности организованој у Сарајеву, у оквиру манифестације "Вече банкара".

- Посебно смо поносни на сарадњу са домаћим компанијама, која се огледа кроз заједничке пројекте у области нискоградње и високоградње, пројекте у области енергетике, као и у праћењу редовног пословања домаћих привредних друштава. Мислимо да су стране инвестиције важне, али промоција домаћих инвеститора је нешто што је сигурно, простор на којем требамо сви заједно више радити. Домаће компаније требају бити понос наше привреде, без обзира на дјелатност којом се баве. Ми смо ту да им будемо партнери у свакој фази животног циклуса компаније. Наш циљ је да радимо на унапређењу ефикасности пословања и да сљедећи Златни БАМ за Нову банку буде у категоријама РОЕ – принос на акционарски капитал и РОА – принос на активу - истако је Аџић.

Током 2020. године, актива Нове банке достигла је ниво од 2,31 милијарди КМ, што јој је, уз добит од 12,62 милиона КМ, обезбиједило лидерску позицију у Републици Српској и једну од водећих позиција у БиХ.

- Банка је показала своју снагу и спремност да одговори на непредвиђене околности који су обиљежиле 2020. годину. У условима пандемије "ковида 19", Банка је наставила сервисирати све услуге, пружајући клијентима подршку за наставак пословања. Захваљујући  раду свих запослених, Банка је из ове кризе изашла снажнија, са још већим бројем клијената и са мотивом да и даље оправда указано повјерење клијената - наводи се у саопштењу и додаје да је Нова банка покретач бројних активности на диференцирању и јачању корпоративног идентитета, друштвено одговорног управљања и имплементацији стандарда корпоративног управљања, што је заједница у којој Банка послује препознала и признала кроз веома значајне награде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана