Норвешки инвеститори заинтересовани за улагања у Херцеговину

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ- Норвешки инвеститори заинтересовани су за улагања у БиХ, Републику Српску, херцеговачку регију, а осим за зелену, хидро, соларну и енергију вјетра, постоји интерес и за туризам, рекао је данас амбасадор Норвешке у БиХ Олав Рајнертсен.

Рајнертсен је новинарима прије састанка са требињским привредницима рекао да је један од главних циљева сусрета да се повећа и прошири комерцијална сарадња између Норвешке и БиХ.

Он је истакао да је ово његова прва посјета Требињу, те да је оптимистичан и задовољан стањем.

„Норвешки инвеститори када се одлуче да инвестирају имају доста стрпљења и битно је да желе дугорочне инвестиције и имају дугорочне визије за своје инвестиције“, навео је Рајнертсен.

Он је додао да ће се на састанку са требињским привредницима упознати о изазовима са којима се они суочавају у својим бизнисима и активностима.

Начелник градског Одјељења за туризам, пољопривреду и предузетништво Бојан Вучуревић рекао је новинарима да су циљна поља за инвестиције норвешких инвеститора у Требиње хидро и соларна енергија, пољопривреда и туризам.

„Очекујемо да током данашњих разговора са представницима привреде града Требиња, изроде идеју и напредак на овом пољу и очекујемо крајем септембра посјету веће делегације инвеститора“, рекао је Вучуревић.

Представник Удружења пчелара „Жалфија“ Огњен Скочајић рекао је новинарима да су овакви састанци важни како би пчеларство и пчелињи мед од љековитог биља, као стратешки ресурс, били представљени на прави начин и ван граница регије.

„Пчеларска задруга Жалфија је на једном од сличних састанака у прошлости успјела да склопи договор са пољопривредним произвођачима и један дужи период смо снабдијевали норвешко тржиште са храном и опремом за пчеле“, рекао је Скочајић и додао да се нада да ће та сарадња бити настављена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана