Њежић: Ускоро могућа пресуда

Agencije
Њежић: Ускоро могућа пресуда

БАЊАЛУКА - Стечајни управник Фабрике алатних машина “Јелшинград” Бањалука Алекса Њежић рекао је да очекује да ће у наставку главног рочишта по тужби бањалучке фирме “Еуромотор” против ''Јелшинграда'' пред бањалучким Окружним привредним судом бити размотрен налаз вјештака, а затим и донесена коначна пресуда у овом предмету, јавиле су агенције.

Њежић је изјавио новинарима да призната потраживања “Еуромотора” износе око 2,5 милиона КМ, али да су до сада са судског депозита у корист “Еуромотора” скинута средства од око 1,4 милиона КМ.
Правни заступник “Еуромотора” Зоран Бубић рекао је новинарима да је то предузеће у овом судском поступку један од ''ојађених'' повјерилаца бивше фирме ФАМ “Јелшинград”, која је у стечају.
Бубић је истакао да признато потраживање “Еуромотора” износи 2,5 милиона КМ и да је сада главни предмет овог спора да ли ће тај износ наплатити у општем исплатном реду према стечајним правилима гдје би “Еуромотор”, умјесто 2,5 милиона КМ, остварио 200.000 до 300.000 КМ, или ће се то потраживање намирити по основу разлучног права у којем би се “Еуромотор” намирио у цијелости.
- У досадашњем току ствари “Јелшинград” је наплатио дио својих потраживања у извршном поступку, а још ненаплаћени дуг према “Еуромотору” износи око 900.000 КМ - закључио је Бубић.
У бањалучком Окружним привредним судом данас је одржана главна расправа по тужби предузећа “Еуромотор” Бањалука против ФАМ “Јелшинград” Бањалука у стечају на којој су саслушани заступници туженог и тужиоца.
Поступајући судија у овом предмету Сташа Томић наставак главног рочишта заказала је за 19. април, када ће бити саслушан судски вјештак геодетске струке и размотрени нови докази у овом предмету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана