Ниже цијене роминга крајем јуна

Срна
Ниже цијене роминга крајем јуна

Подгорица - Споразум о снижавању цијена роминга између Црне Горе, БиХ, Србије и Македоније у крајњој је фази имплементације, а почетак примјене планиран је за крај јуна, саопштено је из црногорског Министарства за информационо друштво и телекомуникације.

Представници Министарства рекли су да су регулаторне агенције све четири потписнице Споразума донијеле одлуке о снижавању цијена роминга, које се међусобно примјењују по принципу реципроцитета.

“Доношење одлука услиједило је након договорних састанака регулаторних агенција које су и иницирале потписивање Споразума о ромингу и задужене су за његову имплементацију и реализацију”, навели су из Министарства.

У саопштењу се прецизира да би прво снижење цијена роминга требало да ступи на снагу 30. јуна и траје годину дана.

“Одлукама је предвиђено фазно снижавање цијена роминга, као што је то случај у земљама ЕУ, закључно са јуном 2017. године”, рекли су из црногорског Министарства.

Споразум о снижењу цијена услуга роминга у јавним мобилним комуникационим мрежама потписали су крајем септембра прошле године представници надлежних министарстава Црне Горе, Србије, БиХ и Македоније у Будви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана