Нисал - без планираног раста производње

Глас Српске
Нисал - без планираног раста производње

НИШ - Посљедице глобалне економске кризе погодиле су нишку компанију за прераду алуминијума "Нисал" па ће ову пословну годину, умјесто планираног раста производње, завршити на нивоу 2007. године.

Генерални директор компаније Снежана Видић изјавила је да је због обустављеног извоза разних профила на западноевропском тржишту, које су користиле авио и аутомобилска индустрија, један погон редуковао производњу, а радници прераспоређени у осталих пет погона.

- Наша најкрупнија инвестиција у наредној години - набавка и инсталирање најсавременије опреме за пресовање, коју смо планирали да завршимо у првом кварталу, мораће да сачека крај следеће године" - појаснила је јуче Видићева на годишњој конференцији за новинаре, преноси Срна.

Замјеник генералног директора "Нисала" Митар Вуковић рекао је да је компанија у наредној години обезбиједила посао у Русији.
- У граду Aрару на Црном мору нама је поверена изградња комплекса у вредности од 7,2 милиона евра. Надам се да ће од фебруара из погоне наше компаније свакодневно пут Русије полазити један до два камиона дневно - рекао је Вуковић и додао да настављају посао у Републици Српској.

Технички директор компаније Миле Миленковић изјавио је да ће у "Нисалу" због нерада бити отпуштено око стотину радника.
- Реч је о нерадницима који ће бити отпуштени, а на њихова места ће бити примљени радници - рекао је Миленковић.

Нишки "Нисал" купила је београдска компанија "Домал инжењеринг" 2003. године, а након приватизације "Нисал" је своју производњу са једне увећао на 20 нумеричких машина.

Меморандум

Према Вуковићевим ријечима, "Нисал" очекује да у наредној години потпише меморандум о разумијевању и са једном кувајтском компанијом, а вриједност уговорених радова је 750.000 кувајтских динара, односно око два милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана