Никшић: Што прије наставити производњу у Криваји

Aгенције
Никшић: Што прије наставити производњу у Криваји

Сарајево - Премијер Федерације БиХ /ФБиХ/ Нермин Никшић, федерални министар енергије, рударства и индустрије Ердал Трхуљ и представници предузећа "Криваја" из Завидовића, које је у стечају, изразили су на састанку у Сарајеву спремност да буду уложени максимални напори како би ово предузеће што брже изашло из стечаја и наставило производњу.

Представници "Криваје" информисали су званичнике Владе о завршеној првој и о току друге фазе уновчавања имовине, којима је планирана продаја одређених техничко-технолошких цјелина, саопштено је из Владе ФБиХ.

Радна група Владе ФБиХ задужена за изналажење модела којим би био ријешен статус овог предузећа, за другу фазу уновчавања имовине састављену од четири лота, већ је добила двије понуде за лот-један, који је кључни и уједно најважнији производни дио предузећа.

У току преговора заинтересовани инвеститори требало би да прихвате услове очувања радних мјеста, обавезе враћања кредита и дуга према "Електропривреди БиХ" и кантоналном Шумско-привредном друштву.

Такође су наглашене обавезе потписивања протокола с Владом ФБиХ и синдикатом, као и минимална цијена имовине.

Јавна аукција је планирана за 7. март, а данас је договорено да до тог рока сви учесници састанка преузму своје обавезе и утврде услове које могу испунити, а који би били у оквиру јавног позива у правцу олакшавања пословања овог предузећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана