Никола Тесла: Одобрени летови за 33 страна авио-превозника

Танјуг
Никола Тесла: Одобрени летови за 33 страна авио-превозника

Са београдског аеродрома "Никола Тесла" летиће 33 инострана авио-превозника у сезони зима 2013/2014, на више од 40 дестинација у Европи, Африци и Блиском истоку, најавио је Директорат цивилног ваздухопловства Србије, који је издао одобрења.

Зимски ред летења примјењиваће се од 27. октобра до 29. марта 2014. године.

Како се наводи у саопштењу, листа страних компанија није коначна, јер се очекују захтјеви још неких које су заинтересоване за српско авио тржиште.

У односу на претходне зимске сезоне летења, већи број страних авио-превозника показао је интересовање за учешће на ваздухопловном тржишту Србије. Такође, авио-превозници који обављају саобраћај у дужем периоду, као што су Аерофлот, Turkish Airlines и Etihad Airways, значајно су повећали обим саобраћаја, наводи Директорат.

У редовном путничком и карго авио-саобраћају наредне љетње сезоне учествоваће 29 компанија, док ће на основу до сада приспелих и одобрених захтјева, чартер авио-саобраћај обављати њих четири.

Директорат одобрава захтјеве страних авио-превозника за летове са аеродрома у Србији, примјењујући Мултилатерални споразум о заједничком европском ваздухопловном подручју (ESAA) за авио компаније, регистроване у земљама ЕУ, као и на основу билатералних споразума о ваздушном саобраћају за оне које су регистроване у земљама изван ЕУ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана