Никола Тесла и Ер Србија све јачи

Танјуг
Никола Тесла и Ер Србија све јачи

Београд - Премијер Србије Александар Вучић обишао је јуче реновирани терминал 1 на београдском аеродрому "Никола Тесла" и најавио да ће до септембра 2016. године бити уложен 21 милиона евра из средстава аеродрома за реконструкцију и побољшање капацитета.

Реновирани терминал пуштен је у рад 23. јуна и на тај начин београдски аеродром је започео снажан инвестициони циклус у планираној вриједности већој од 20 милиона евра у наредних 12 мјесеци у којем ће бити изграђен и терминал 2. Капацитет "Николе Тесле" тиме ће до краја 2016. бити повећан за око 40 одсто.

Вучић је рекао да су и аеродром и национална авио-компанија "Ер Србија" профитабилни и да ће бити спремни за директне летове за САД у наредних неколико мјесеци. Он је рекао да је влада веома задовољна њиховим резултатима наводећи да је аеродром 1. августа оборио рекорд, а "Ер Србија" у трећој недељи јула имала најбољу седмицу уз попуњеност кабина од 93 одсто.

- За Њујорк ће вероватно летети авион А330 који ће бити купљен на лизинг и мјесечно ће коштати 500.000 долара - рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана