Није успјела прва лицитација РАОП-а, нова заказана за 29. август

Агенције
Није успјела прва лицитација РАОП-а, нова заказана за 29. август

Источно Сарајево - Прва лицитација за продају имовине предузећа “Енергоинвест - Расклопна опрема” (РАОП), чија је вриједност процијењена на 31 милион КМ, данас није успјела, па је Привредни окружни суд Источно Сарајево другу лицитацију заказао за 29. август, преносе агенције.

Предсједник синдиката РАОП-а Синиша Милошевић рекао је да лицитација није успјела, јер се није појавио нико заинтересован да плати цијену прве лицитације.

Милошевић је додао да се на лицитацији није појавио ни евентуани руски партнер, чији су представници у преговорима са Владом Републике Српске.

- Ови преговори још трају и како ће се завршити не знам. Ми се надамо успјешно - рекао је Милошевић и додао да се радници надају да ће Влада Српске, уколико разговори не успију, испунити обећање и купити имовину на другој лицитацији.

Милошевић је подсјетио да је фабрика затворена и запечаћена 3. јануара, тако да радници чекају рјешење.

Највећи проблем је што дио радника не може да оде у пензију, јер им пет година нису уплаћени доприноси, те што радници нису примили плате 36 мјесеци, а пропада имовина којом би могли да зарађују плате.

Пореска управа Републике Српске у фебруару је окончала попис имовине РАОП-а, након чега је услиједила њена судска и пореска процјена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана