Ниче фабрика воде код Српца

Д. Ј.
Ниче фабрика воде код Српца

Србац - Лакташка фирма "Аква тим" почела је у петак изградњу фабрике за производњу флаширане воде у Горњим Срђевићима код Српца чија је вриједност око три милиона марака.

У овом погону биће запослено око 20 радника, а очекује се да ће радови бити завршени до краја септембра. Градња је почела на парцели недалеко од изворишта Вријеска у власништву предузећа "Водовод" из Српца са којег се питком водом снабдијева шест села са око хиљаду домаћинстава.

- Ово је одлична прилика да напунимо буџет кроз водне доприносе који остају општини, али и да запослимо један број људи. Омогућили смо све услове "Аква тиму" да изгради овај погон, јер само оживљавањем привреде можемо извући општину из кризе - рекао је начелник Српца Драго Ћирић.

Он је додао да нови производни објекат неће правити никакве сметње "Водоводу" јер ће у почетку бити коришћен капацитет извора од три литра у секунди, а извориште Вријеска ради пет пута већим капацитетом.

- Један београдски институт је недавно обавио истраживање на овом локалитету и утврдио да се ради о изванредном квалитету воде, која је по том параметру друга на подручју Србије и БиХ - истакао је Ћирић и додао да инвеститор из Лакташа има намјеру да удвостручи производњу воде.

Погон

Драго Ћирић је најавио да би до краја ове године могло бити отворено најмање 200 радних мјеста у привреди јер је у припреми отварање словеначког погона за прераду воћа и поврћа у Црнаји и фабрике за производњу паркета у Пријебљезима. У току су и преговори о отварању погона за производњу тапацираног намјештаја у Ситнешима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана