Неуспјешна прва лицитација, ниједна понуда није стигла за имовину "Униса"

Милијана Латиновић
Неуспјешна прва лицитација, ниједна понуда није стигла за имовину "Униса"

ДЕРВЕНТА - Прва продаја имовине некадашње фабрике цијеви "Унис" из Дервенте није успјела јер није било заинтересованих купаца, а до краја ове седмице биће објављен термин друге лицитације на којој ће земљиште, објекти и опрема бити понуђени за 13,5 милиона марака.

Потврдио је то "Гласу Српске" стечајни управник "Униса" Лазо Ђурђевић додавши да није стигла ниједна понуда.

- На првој лицитацији продавали смо имовину за 20,31 милион марака, сада се спушта на 13,5 милиона марака и очекујем да би сада могло бити заинтересованих – рекао је Ђурђевић.

На првој лицитацији, која је одржана данас, били су понуђени земљиште, објекти, трособан стан, пословна зграда, те возила и канцеларијска опрема, а према одлуци Скупштине повјерилаца, све то продаје се као цјелина.

Укупна имовина тог пропалог предузећа процијењена је на 40,6 милиона марака, а бивши радници раније су истицали за "Глас" да је продаја имовине по 50 одсто нижој цијени од процијењене и то у пакету, погрешан потез, јер, како тврде, само земљиште "Униса" вриједи 20 милиона марака.

Проблеми у "Унису" трајали су годинама.

Кроз план финансијског и оперативног реструктурирања Фабрике цијеви, који је усвојен 2017. године, дуговања је требало да буду измирена у наредних десет година, али га управа предузећа од почетка није поштовала па је у веома кратком року пропао.

Стечај у том пропалом предузећу отворен је 17. децембра 2019. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана