Неуспјешан састанак о дугу предузећа Сарајевогас

Aгенције
Неуспјешан састанак о дугу предузећа Сарајевогас

Сарајево - Представници "БХ гаса" и Кантона Сарајево ни данас нису пронашли рјешење за дуг предузећа "Сарајевогас" овој компанији, који са данашњим даном износи 51.311.663 КМ.

На састанку одржаном 7. априла закључено је да ће представници Кантона Сарајево на данашњем састанку дати конкретан приједлог рјешења како би измирили обавезе према "БХ гасу".

"БХ гас" је саопштио да ниједног конкретног приједлога није било.

Директор "БХ гаса" Мирза Сендијаревић каже да је вјеровао да ће се сви више потрудити да изнађу рјешење за овај велики проблем.

"Дали смо довољно времена и стрпљиво смо одржали неколико састанака на којима нам није ништа конкретно понуђено. Забринути смо да су оваквим односом доведени у питање крајњи потрошачи у Кантону Сарајево, али и цијелој БиХ", рекао је Сендијаревић.

Он је навео да ће, након консултација у "БХ гасу", наредне седмице посјетити "Гаспром експорт" и објаснити позицију компаније на чијем је челу.

Данашњем састанку присуствовали су представници "Сарајевогаса", "Топлана", федералног Министарства енергетике, рударства и индустрије, министарстава просторног уређења и екологије и финансија Кантона Сарајево и "БХ Гаса".
/крај/веб/љљ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана