Нереалан захтјев институција БиХ за повећање буџета

Тања Шикањић
Нереалан захтјев институција БиХ за повећање буџета

БAЊAЛУКA - Захтјев заједничких институција БиХ које траже повећање буџета за око 120 милиона КМ са јединственог рачуна Управе за индиректно опорезивање БиХ у односу на прошлу годину је нереалан.

Ово је јуче истакао предсједник Владе РС Aлександар Џомбић, током разговора са директором Свјетске банке за БиХ и регионалним координатором за земље југоисточне Европе, регије Европе и централне Aзије Џејн Aрмитраж.

- Република Српска је имала неколико конструктивних приједлога који су у складу са мјерама штедње на којима инсистирају међународне финансијске институције. Међутим, приједлог није прихваћен од стране представника заједничких институција БиХ - нагласио је Џомбић.

Током састанка је потврђена добра сарадња Српске са Свјетском банком, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе РС.

Aрмитраж је рекла да жели наставак сарадње, посебно у дијелу буџетске подршке, а најављена је и могућност нових пројеката.

- Договорено је да почетком маја буду одржани састанци представника Свјетске банке, Српске и БиХ о наставку сарадње - наводи се у саопштењу.                             

Џомбић и Aрмитраж су разговарали и о глобалном фискалном оквиру за БиХ и могућностима што скоријег усвајања.

Током састанка, коме је присуствовао и министар финансија РС Зоран Тегелтија, разговарано је и о формирању власти у Федерацији БиХ и на нивоу заједничких институција БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана