Непотребно још једно министарство

Ж. Д. - Д. К.
Непотребно још једно министарство

СAРAЈЕВО - За сада апсолутно није потребно формирање министарства пољопривреде на нивоу БиХ, рекао је "Гласу Српске" министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Радивоје Братић.

Он је ово рекао поводом изјаве високог представника у БиХ Валентина Инцка, јуче у Сарајеву на сједници "Парламента за Европу", да би требало размишљати о формирању министарства пољопривреде на нивоу БиХ.

Инцко је казао да БиХ има изузетне услове за производњу и извоз биља, меса, млијека и млијечних производа, као и да је пољопривреда развојна шанса, те да би било корисно да се формира и министарство пољопривреде БиХ.

Министар Братић каже да се слаже са мишљењем високог представника у БиХ да постоје изузетни услови за развој пољопривреде, али да министарство пољопривреде на нивоу БиХ није потребно.

- Важно је да искористимо постојеће капацитете на најбољи могући начин, а ако они постану уски није проблем да размислимо шта нам је даље радити. За сада апсолутно није потребно формирање овог министарства на нивоу БиХ, да бисмо постали ефикаснији - нагласио је Братић и додао да не постоји разлог да се оснива министарство "које ће да запосли шездесетак људи, који немају шта да раде".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана