Ненад Лалић, новоименовани в.д. директора бијељинског “Орла”: Приоритет освајање нових тржишта

Милијана Латиновић
Ненад Лалић, новоименовани в.д. директора бијељинског “Орла”: Приоритет освајање нових тржишта

БИЈЕЉИНА - Акционарско друштво за производњу и ремонт из Бијељине тренутно послује са 50 одсто капацитета, а да би у наредном периоду повећали профит и сачували радна мјеста, освајање нових тржишта биће приоритет у пословању “Орла”.

Истакао је то за “Глас Српске” новоименовани вршилац дужности генералног директора “Орла” Ненад Лалић, додавши да упркос смањеном обиму пословања, отпуштање радника није опција.

- Циљ нам је изналажење нових купаца и освајање нових тржишта - нагласио је Лалић који је у овом предузећу на разним пословима ангажован већ 40 година, а на мјесту в.д. генералног директора замијенио је Биљану Марковић.

Лалић је подсјетио да је овом предузећу стратешки партнер у пословању Министарство одбране Србије те да је у току ремонт мотора за тамошње летјелице.

- Настављамо сарадњу са Србијом, ових дана требало би да стигну још три мотора на ремонт, покушаћемо успоставити јачу сарадњу са Русијом и план нам је да ојачамо сарадњу са Индијом као веома занимљивим тржиштем. За Индију радимо генерални ремонт “ролс-ројсових” мотора за њихове летјелице - рекао је Лалић.

Додао је да “Орао” током цијеле године истражује тржишта и договара нове послове.

- Пандемија вируса корона је одужила набавку репроматеријала и испоруку готових производа. Нисмо изгубили ниједног партнера, ниједан уговор није отказан, али су одређене активности пролонгиране - рекао је Лалић.

Говорећи о финансијском пословању предузећа, Лалић каже да је полугодишњи извјештај задовољавајући.

- Пословали смо позитивно на полугодишту, са око пет милиона марака оствареног промета - додао је Лалић.

Он је истакао да “Орао” очекује и наставак сарадње са руском компанијом ОДК у циљу добијања лиценци за ремонт мотора које користе борбени авиони “МиГ-29”.

“Орао” је недавно добио зелено свјетло и за апликацију за подизање технолошких могућности за одржавање мотора “вајпер” које тренутно раде, што ће такође реализовати са Министарством одбране Србије.

 Плате

Ненад Лалић је истакао да плате за свих 400 запослених исплаћују на вријеме, те да имају обезбијеђен посао и осигуране плате за раднике до краја ове године.

- Покушаћемо повећати плате када се укаже могућност за то - истакао је Лалић, додавши да је “Орао” направио репрограм за плаћање пореза који уредно сервисира.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана