Нема заинтересованих за куповину капитала Јелшинграда

М. М.
Нема заинтересованих за куповину капитала Јелшинграда

БAЊA ЛУКA - На тендер за приватизацију о продаји више од 60 одсто капитала у Фабрици алатних машина "Јелшинград" из Бање Луке, који је затворен јуче, није се јавио ниједан купац - сазнаје "Глас Српске" у Инвестиционо-развојној банци Републике Српске. Према информацијама из ИРБ-а, ово је други приватизацијски тендер за продају државних дионица у "Јелшинграду" који је проглашен неуспјелим, и наредни кораци у приватизацији зависиће искључиво од Владе РС која је власник већинског капитала у "Јелшинграду".

- Након затварања тендера, сагледаће се са менаyментом и представницима Синдиката овог предузећа даљне могућности за наставак функционисања предузећа - изјавио је помоћник министра индустрије, енергетике и рударства Ђуро Грбић.

Он је навео да дугови у "Јелшинграду" износе око 22 милиона марака, од чега је дуг према радницима 5,1 милион марака, што у условима свјетске економске кризе представља додатно оптерећење за приватизацију овог предузећа. У Синдикату "Јелшинграда" поручили су да ће, уколико Влада РС не предложи конкретна рјешења за приватизацију овог предузећа, 27. маја ступити у генерални штрајк. 

                                                                                     

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана