Нема услова за стечај у Фармланду

М. Ч.
Нема услова за стечај у Фармланду

Бањалука - Привремени стечајни управник фарме "Фармланд" из Нове Тополе код Градишке Саво Шеваљевић предложио је јуче на рочишту у Окружном привредном суду у Бањалуци да суд одбије приједлог за отварање стечаја у овом предузећу јер за то нису испуњени услови.

Приједлог за покретање стечаја у "Фармланду" поднијела је "Фабрика сточне хране" из Нове Тополе, а као разлог су навели да им ова фарма дугује 695.827 марака по основу солидарне одговорности за обавезе према повјериоцима бившег ПИК "Младен Стојановић" Нова Топола, из којег су настала четири нова предузећа, међу којима су и "Фабрика сточне хране" и "Фармланд". Стечајни управник "Фабрике сточне хране", који је упутио приједлог за стечај у "Фармланду", Милован Драгић није се појавио на рочишту.

- Приједлог за отварање стечаја у "Фармланду" није основан јер предлагач није доказао основаност својих потраживања, а поред тога, фирма није несолвентна, нити јој је жиро-рачун у блокади - рекао је Шеваљевић.

Пуномоћник "Фармланда" рекао је да је приједлог за отварање стечаја у старту требало да буде одбијен јер је доказано да "Фармланд" успјешно послује, остварује добит и да је у потпуности платежно способан.

Већински власници "Фармланда" су "ФЛ група" Нова Топола и "Фармланд ЛЛЦ". Окружни привредни суд Бањалука донио је 11. маја рјешење о покретању поступка за утврђивање услова за отварање стечајног поступка.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана