Нема приједлога за рјешавање дуга БХ гас

Aгенције
Нема приједлога за рјешавање дуга БХ гас

Сарајево - Министар просторног уређења и заштите околине Кантона Сарајево Златко Петровић није у предвиђеном року, до 15.00 часова, послао приједлог за рјешавање дуговања предузећа "Сарајевогас" према компанији "БХ гас".

"БХ гас" је раније упозорио да би грађани Сарајева ускоро могли остати без гаса, уколико не буде конкретних и одговарајућих приједлога о начину рјешавања 53 милиона КМ дуга.

У овој компанији истичу да је проблем дуговања потребно хитно ријешити, с обзиром на то да имају уговорне обавезе према руској компанији "Гаспром Експорт".

"БХ гас" је договорени износ дуга требао да почне отплаћивати 15. априла, али то није у могућности извршити јер "Сарајевогас" и "Топлане" Сарајево не измирују своја дуговања према њима.

Због тога ће се делегације "БХ гаса" и "Енергоинвеста" у четвртак, 24. априла, састати са представницима компаније "Гаспром Експорт" у Санкт Петербургу и упознати их са својом позицијом и актуелним стањем, саопштено је из "БХ гаса".

Коначна одлука о евентуалном искључењу гаса грађанима Сарајева биће донесена након састанка управе компаније "БХ гас" у понедјељак, 28. априла.

Петровић је раније најавио да ће данас до 15.00 часова информисати "БХ гас" хоће ли и на који начин бити ријешено дуговање према овој фирми. "БХ гас" до сада није добио конкретне приједлоге за плаћање остатка фебруарске фактуре и мартовске рате, која износи више од 11,5 милиона КМ, док укупан дуг износи скоро 53 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана