Нема масовне злоупотребе картица

Глас Српске
Нема масовне злоупотребе картица

БЕОГРAД - Тужилац за високотехнолошки криминал Србије Бранко Стаменковић изјавио је да у Србији није било масовне злоупотребе платних картица.

- Можемо рећи да евентуално постоје одређени појединачни случајеви злоупотребе платних картица на нашој територији, али да нема масовне злоупотребе - казао је он за РТС.

Стаменковић је навео да постоје неки изоловани случајеви на којима тужилаштво и полиција активно раде.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић потврдио је да српска полиција провјерава могућу злоупотребу платних картица и нада се да ће ускоро бити прецизних информација о том случају.

Дачић је рекао да су, према полицијским сазнањима, Рајфајзен, Уникредит и Хипо Aлпе Aдриа банка привремено блокирале картице корисника, док Комерцијална, Банка Интеза и Сосијете женерал надзиру један број корисничких виза картица.

Због напада хакера на базу података са платних картица, неколико банака у Србији, из безбједносних разлога, блокирало је клијентима картице. У банкама тврде да ничији новац није угрожен и да ће грађани сљедеће седмице нове картице добити бесплатно.

Црногорске банке су одлучиле да повуку виса картице свих клијената који су протеклих годину макар једном користили картицу на ОМВ пумпама у региону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана