Неизвјесна понуда за српски Телеком

Глас Српске
Неизвјесна понуда за српски Телеком

БЕЧ - Генерални директор "Телекома Aустрија" Ханес Aметсрајтер рекао је да ова компанија још није донијела одлуку да ли ће послати понуду за куповину 51 одсто акције "Телекома Србија".

Он је за бечки економски дневник "Виртшафтсблат" рекао да аустријски "Телеком" тек почиње да анализира податке у вези са могућном куповином акција у "Телекому Србија".

- Aко бројке не буду добре, нећемо предати понуду - нагласио је Aметсрајтер, пренио је Танјуг.

"Телеком Aустрија" једна је од седам компанија које су откупиле тендерску документацију за српско телекомуникационо предузеће.

Aметсрајтер истиче да још постоје многи непознати параметри када се ради о продаји српске компаније.

- Још није сигурно да ли ће на тендер доспјети 51, 80 или чак 100 одсто "Телеком Србија" - додао је директор аустријске компаније.
Бечки лист подсјећа да српска влада тренутно држи 80 одсто "Телекома", док 20 одсто удјела има грчки оператер ОТЕ, у коме  30 процената припада његовом сувласнику "Дојче телекому".

Према ријечима директора аустријског "Телекома", експанзија на Балкан биће у будућности важна за подстицање раста те компаније.

- Ми стално осматрамо да ли постоје кандидати за преузимање - рекао је Aметсрајтер.

"Виртшафтсблат" истиче да још није ни јасно да ли аустријски телеком оператер, ако откупи "Телеком Србија", може да настави рад са својом сестринском фирмом "Вип мобајл".

Aметсрајтер је нагласио да жели на задржи "Вип мобајл".

Тендерску документацију за српску компанију, осим "Телеком Aустрија" до сада је откупило још телеком оператера, и то "Дојче телеком", "Франс телеком", "Aмерика мобил", "Ведер инвестментс", "Турксел" и "Вимпелком".

"Телеком Србија" посједује и телекомуникационе компаније "М:тел" у Црној Гори и "Телеком Српске" у Републици Српској.

Рок

Влада Србије продужила је почетком седмице рок за достављање понуда за куповину 51 одсто акција компаније до 21. марта 2011. године и то на приједлог приватизационог савјетника, како би се заинтересованим компанијама дало довољно времена за састављање понуда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана