Недељко Чубриловић: Хрватска кочи градњу моста

Aгенције
Недељко Чубриловић: Хрватска кочи градњу моста

Бањалука - Министар саобраћаја и веза РС Недељко Чубриловић изјавио је данас да изградња моста на Сави код Градишке неће почети до средине 2015. године.

- Хрватска се, потпомогнута политиком из Сарајева, оглушила на сва наша тражења и молбе за почетак изградње моста - рекао је Чубриловић напоменувши да Хрвати кажу да још чекају новац за изградњу моста који им је обећала ЕУ.

Подсјетио је да РС више од три године има обезбијеђене услове за почетак изградње моста на Сави, јавила је Срна.

- Имамо обезбијеђен новац, пројекат за изградњу моста радио је Грађевински факултет из Загреба, док су његову ревизију извршиле "Хрватске цесте" и институције Српске. Са наше стране све је спремно осим што не постоји добра воља Хрватске да почне изградња - додао је Чубриловић.

Мост на Сави код Градишке требало би да споји аутопут Бањалука-Градишка са аутопутем Загреб-Београд. Предрачунска вриједност показала је да би градња моста и приступних саобраћајница требало да кошта око 50 милиона евра.

Чубриловић је изјавио да би за четири до пет мјесеци требало да почне наплата путарине на аутопуту Бањалука-Градишка.

- Наплатне кућице биће постављене између два тунела. Студија је показала да је то најпогодније мјесто за њихово постављање, јер је ријеч о отвореном систему наплате - рекао је Чубриловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана