“Натура-милк” нови бренд “Млијекопродукта”

Агенције
“Натура-милк” нови бренд “Млијекопродукта”

Козарска Дубица - У предузећу “Млијекопродукт” из Козарске Дубице почела је производња и дистрибуција новог бренда млијека “Натура-милк”, потврдио је данас представник тог предузећа Ненад Вукић, преносе агенције.

Он је појаснио да производња и дистрибуција новог бренда представља наредни корак у аквизицији млијечног бизниса предузећа “Натура Вита” из Блатнице код Теслића, са којом су компаније “Млијекопродукт” из Козарске Дубице и “Имлек” из Београда почетком јуна потписале уговор вриједан осам милиона евра.

Вукић је истакао да је у предузећу “Млијекопродукт”, највећој мљекари на територији БиХ, повећана производња и запослено 30 нових радника, који су распоређени по дистрибутивним центрима у Добоју, Брчком, Александровцу и сједишту мљекаре у Козарској Дубици.

- Радимо производњу сира, млијека, павлаке и јогурта. Осим тога константно радимо на подизању стандарда и квалитета и оправдано се можемо похвалити нашим производима - рекао је Вукић.

Он је најавио нову инвестицију предузећа на подручју Козарске Дубице, односно изградњу новог погона са хладњачом.

- Наше предузеће сигурно доприноси развоју општине, с обзиром да сада запошљава више од 280 радника и да дневна прерада млијека износи 230.000 литара - рекао је Вукић и додао да се откуп млијека врши у 30 општина у Српској од око 5.000 добављача.

Начелник општине Козарска Дубица Нино Јауз похвалио је пословање тог предузећа и нагласио да општина и у будућем периоду стоји на располагању за побољшање пословног амбијента.

Он је најавио да ће за три мјесеца у Козарску Дубицу доћи изралески стручњаци из програма Министарства иностраних послова - Масхав, који ће организовати семинар у вези са развојем мљекарства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана