Настављена инвестициона конференција у Приједору

Срна
Настављена инвестициона конференција у Приједору

ПРИЈЕДОР - Панел-дискусијом "Модалитети инвестиционе промоције-препоруке за Републику Српску" данас је у Приједору настављена Друга инвестициона конференција "Инвест Српска" коју организује Инвестиционо-развојна банка /ИРБ/ Републике Српске у сарадњи са Владом Српске.

Учесници панел-дискусије су амбасадор Грчке у БиХ Димитрос Папандреу, шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић, конзул у Генералном конзулату Србије Весна Маринковић и шеф Представништва Републике Српске у Њемачкој Мићо Ћетковић.

Слиједе панел-дискусије "Природни потенцијали као развојна шанса" и "Локалне заједнице у улози носилаца регионалне сарадње и интеграционих процеса", а у касним послијеподневним часовима очекује са представљање закључака дводневног скупа који је окупио око 200 учесника из више земаља.

Представљању закључака требало би да присуствује и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, најављено је из ИРБ-а.

Друга инвестициона конференција "Инвест Српска 2022" почела је јуче у Приједору. Конференција је, осим 200 учесника, окупила и госте из Русије, Аустрије, Грчке, Словеније, Србије и других земаља који разматрају актуелне економске изазове.

Првог дана скупа констатовано је да Република Српска има најповољнији амбијент за улагање у регији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана