Настављен превоз руде жељезницама након мјесец дана застоја

Агенције
Настављен превоз руде жељезницама након мјесец дана застоја

Приједор - Рудник "Арселор Митал" Приједор данас је поново почео превозити руду жељезничким саобраћајем из Омарске ка Зеници, након што је саниран дио пруге код Ивањске који је однијело клизиште.

"Застој је трајао мјесец дана што је проузроковало знатне проблеме како у отпреми, складиштењу и производњи у Омарској, тако и у жељезари у Зеници", рекао је Предраг Шорга из ове компаније.

Он је навео да је компанија покушала организовањем превоза руде камионима умањити губитке, али да су губици, ипак, евидентни.

"Ми се надамо да се слични проблеми неће поновити, да ћемо несметано превозити руду ка Зеници жељезничким саобраћајем и да ћемо до краја године успјети испунити план производње и отпреме", казао је Шорга.

Он је подсјетио да је већи застој у отпреми и производњи евидентиран и након мајских поплава када је компанија "Арселор Митал" у санацију пруга и сам уложила око 250.000 КМ.

Због слијегања тла на прузи Добој–Нови Град од 28. септембра био је у прекиду жељезнички саобраћај на дијелу пруге Бањалука - Приједор између станица Поткозарје и Пискавица.

Генерални директор Јавног предузећа "Жељезнице Републике Српске" Драган Савановић рекао је да је штета због прекида саобраћаја на овој дионици око два милиона марака, док ће санација пруге коштати око пола милиона марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана