Наредна мултилатерална компензација 16. јуна

Срна
Наредна мултилатерална компензација 16. јуна

БАЊАЛУКА - Наредна мултилатерална компензација биће спроведена 16. јуна на Бањалучкој берзи, а у три, колико је спроведено од почетка године, компензовано је 82,3 милиона КМ, што указује на појачан интерес привредника за овај начин измиривања обавеза, саопштено је из ове берзе.

Само у двије компензације које су одржане у априлу и мају за вријеме ванредног стања компензовано је 51 милион КМ. 

Унос обавеза за наредну мултилатералну компензацију почиње 15. јуна, а за учеснике који имају директан приступ овом систему унос обавеза биће омогућен од 11. јуна. 

Унос обавеза трајаће до 16. јуна до 15.00 часова. 

Из Бањалучке берзе наводе да су се мултилатералне компензације показале као изванредан механизам за превазилажење неликвидности у вријеме када су предузећа тешко долазила до готовине за измиривање обавеза. 

До сада је путем система за мултилатералне компензације 2.527 учесника укупно компензовало 863 милиона КМ, што је знатан износ узимајући у обзир економску величину Републике Српске. 

Вриједност овог система су препознале и компаније из Федерације БиХ /ФБиХ/ које се добровољно пријављују за учешће у мултилатералним компензацијама, а тренутно је регистровано више од 175 углавном већих компанија из ФБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана