Напредак у пословању Оптима групе

Aгенције
Напредак у пословању Оптима групе

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је данас да је из пословних потеза које је предузела "Оптима група" видљиво да се остварује напредак у свим сегментима пословања.

"Смањени су трошкови, а тиме и цијена пословања. Добили смо чврста увјерења да ће се наставити са започетим активностима у Републици Српској", рекао је Додик новинарима у Бањалуци, након састанка са генералним директором "Зарубежњефта" Сергејем Кудрјашовим.

Он је истакао да добар развој дистрибутивне мреже говори о томе да је њихова пословна оријентација трајна.

"Уз подршку коју даје Република Српска успјећемо да пројекат ставимо на здраве ноге", додао је Додик.

Он је најавио да ће на економском форуму у Русији разговарати са људима из "Гаспрома", "Зарубежњефта", "Сбербанке" и другим заинтересованим пословним људима, али и са политичким представницима те земље.

Кудрјашов је нагласио да је на састанку било ријечи о новим кадровским постављењима у "Оптима групи" и о договору са Министарством индустрије,енергетике и рударства Републике Српске о допунској куповини акција у овој групи.

"Предсједника Додика смо информисали о смањењу трошкова производње, а разговарали смо и о позитивним резултатима рјешења еколошких проблема у Рафинерији нафте Брод", рекао је Кудрјашов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана