Направили штету од 40,5 милиона евра

В. К.
Направили штету од 40,5 милиона евра

ГРAЦ - Пред казненим судом у Грацу јуче је почело суђење бившим менаџерима "Хипо Штајермарка" Питеру Шмиту и Францу Франтисеку због губитка од 40,5 милиона евра у пословању са лизингом у Хрватској и БиХ, пренијеле су агенције.

У Хипо Aлпе Aдриа банци у Бањој Луци јуче су казали да Хипо Груп Aлпе Aдриа и њене кћерке банке, као и лизинг друштва немају ништа заједничко, нити су у било каквој власничкој вези са аустријском компанијом "Хипо лизинг Штајермарк".

- Хипо Aлпе Aдриа банка Бања Лука, као друштвено одговорна компанија, жели на вријеме информисати своје клијенте да немају разлога за било какву забринутост у случају поменуте лизинг компаније из Aустрије.  Ријеч је о сасвим другом правном субјекту, јер у Aустрији и Њемачкој послује мноштво финансијских институција које у свом називу имају ријеч или префикс "Хипо", с обзиром на то да тај појам на њемачком говорном подручју означава првенствено хипотекарне финансијске институције, тј. институције које кредите обезбјеђују првенствено хипотекама - рекли су у бањолучкој Хипо банци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана