Наплатне кућице готове до јуна

Маријана Миљић
Наплатне кућице готове до јуна

Бањалука - Предузеће "Приједорпутеви" почело је са изградњом наплатних кућица на аутопуту Бањалука - Градишка, а радови би требало да буду завршени најкасније до јуна.

Инжењер "Приједорпутева" Дејан Гаковић рекао је да су тренутно у фази припремних радова, те да формирају градилиште и уклањају заштитне жичане ограде.

- Током идуће седмице почећемо за израдом потпорног зида - рекао је Гаковић и додао да чекају и рјешење од Министарства саобраћаја и веза РС за промјену режима саобраћаја у току извођења радова.

Гаковић је рекао да ће у дужини од око 600 метара наизмјенично заустављати возила у обје траке, у зависности од потреба.

- Сви рокови би требало да буду испоштовани, а на руку нам иду и временски услови - рекао је Гаковић и подсјетио да ће бити изграђене четири наплатне кућице.

У "Аутопутевима РС" су казали да су "Приједорпутеви" доставили најповољнију понуду за изградњу наплатних кућица за дионицу аутопута Градишка - Бањалука, вриједну око 2,1 милион марака.

- "Приједорпутеви" имају рок од четири мјесеца од увођења у посао да заврше изградњу објеката на наплатној станици Јакуповци - казали су "Аутопутевима РС" и додали да је у току избор добављача опреме.

У плану рада "Аутопутева РС" за ову годину, који је недавно усвојила Влада РС, наведено је да би наплата путарине на овом аутопуту требало да почне у другој половини ове године, путем отвореног система наплате. Цијена путарине није још одређена, али у Министарству саобраћаја и веза РС раније су казали да ће возачи на аутопуту плаћати нижу цијену од оне у земљама у окружењу. Према ранијим најавама, наплата путарине на аутопуту износиће око двије марке.

Повластице

У "Аутопутевима РС" раније су рекли да ће за возаче који сваки дан саобраћају аутопутем Бањалука - Градишке бити уведене повластице.

- Они ће моћи да купе мјесечну или годишњу карту за путарину, која ће бити повољнија у односу на једнократну цијену - казали су "Аутопутевима".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана