Највећи проблеми тржиште и капитал

Агенције
Највећи проблеми тржиште и капитал

Бањалука - Највећи проблеми малих и средњих предузећа у РС су недостатак тржишта, обртног капитала и квалификоване радне снаге.

Истакнуто је то на јучерашњем састанку представника Министарства индустрије, енергетике и рударства и Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа са представницима локалних развојних агенција.

Директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Маринко Ђукић рекао је јуче да у погледу недостатка квалификоване радне снаге спроводе неколико пројеката са међународним донаторима. Пројекте субвенционисања запошљавања радника спроводи и Министарство индустрије, енергетике и рударства РС, а привредним субјектима пружа помоћ у добијању стандарда "ИСО 9001" и других сертификата. Помоћник министра за развој малих и средњих предузећа и предузетништва Зоран Савић навео је да је 359 предузећа у посљедњих шест година добило 2,45 милиона КМ од Владе РС за увођење стандарда ИСО. Он је додао да Влада помаже развој малих и средњих предузећа и субвенционисањем запошљавања и усклађивањем закона са европским, чиме се отвара могућност за стране инвестиције. (Срна)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана