Најуспјешније предузеће у Српској SHP Целекс

Драгана Келеч
Најуспјешније предузеће у Српској SHP Целекс

БAЊAЛУКA - Предузеће "SHP Целекс" из Бањалуке проглашено је за укупног побједника манифестације "Избор најуспјешнијих у привреди РС" коју је у сриједу увече у Бањалуци традиционално организовала Привредна комора РС.

Директор овог предузећа Предраг Згоњанин рекао је да "SHP Целекс" извози више од 80 одсто производа, а вриједност извоза на годишњем нивоу износи око 65 милиона марака.

Премијер РС Aлександар Џомбић истакао је да у Српској има веома успјешних предузећа која остварују импресивне резултате.

- Оваква предузећа су привредни покретачи Српске, а Влада РС је са Привредном комором и привредницима дефинисала партнерски однос кроз економску политику за ову годину - рекао је Џомбић послије проглашења побједника. Додао је да је Влада РС ушла у велики пројекат "Стоп пословним баријерама".

- Подршка Владе РС привредницима, између осталог, огледа се и у субвенцијама за извоз и пољопривреду - рекао је Џомбић и додао да ће ове године у Српској почети да ради и Гарантни фонд.

Предсједник Привредне коморе РС Борко Ђурић рекао је да и у најтежим ситуацијама и околностима постоје привредна друштва која добро раде.

- Прошлу годину обиљежила је економска криза која се, између осталог, огледала и у смањењу инвестиција. Ипак, мјере Владе РС за ублажавање ефеката економске кризе биле су веома значајне - казао је Ђурић.

За најуспјешније средње привредно друштво у РС проглашено је предузеће "ИМСС трејд" из Бањалуке, док је најуспјешније мало привредно друштво "Планинско добро" из Невесиња.

Награде за иновативност и примјену нове технологије, иновација поступака, производа и услуга добили су "Калдера компани" из Лакташа, "Ланако" из Бањалуке и "Дрињача" из Шековића, док је признање за највећи допринос развоју корпоративне друштвене одговорности додијељено "м:телу - Телекому Српске", "Пројекту" из Бањалуке и "Фабрици за поцинчавање" из Сребренице.

Инвестиције

Признање за најзначајнију инвестицију у претходној години добила је Рафинерија нафте Брод, док је највећи допринос у области запошљавања дала компанија "Бема" из Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана