Најуспјешнија фирма у РС Рафинерија уља Модрича

Агенције
Најуспјешнија фирма у РС Рафинерија уља Модрича

БАЊАЛУКА - Рафинерија уља Модрича најуспјешније је привредно друштво у Републици Српској за 2011. годину у избору који је девети пут организовала Привредна комора Републике Српске.

Рафинерија је проглашена и најбољом у категорији за најуспјешније велико привредно друштво, док су на другом мјесту компаније “Марбо” Лакташи и “Хемофарм” Бањалука.

Директор модричке Рафинерије Перо Дугић рекао је да је ова компанија у прошлој години знала да искористи предности “Нестро групације” и да је 50 одсто остварене производње извезла, при чему се отворила према новим тржиштима.

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић рекао је да је манифестација “Избор најуспјешнијих у привреди Републике Српске”, која је вечерас одржана у Бањалуци, најбољи начин за промоцију позитивних привредних кретања и да треба да буде подстрек привредницима Српске.

Он је додао да ће Влада увијек бити поуздан партнер привредницима у остваривању зацртаних економских циљева.

Најуспјешније средње привредно друштво је “Боснамонтажа” Приједор, најуспјешније мало привредно друштво је “Армако” Прњавор, док је прво мјесто за најзначајнију инвестицију припало “Телекомуникацијама Републике Српске” Бањалука.  

У категорији за допринос у области запошљавања прво мјесто припало је компанији “Арцелор Митал” Приједор, у категорији извозника финалних производа компанији “Никпром” Билећа, док је за препознатљив квалитет прво мјесто припало друштву “Младегс пак” из Прњавора за  додатак јелу с поврћем “Бони зачин”.   

За допринос развоју женског предузетништва награђени су Свјетлана Мићић из предузећа “Адрија ММ” Бањалука, Зорица Тасовац из “Беладоне” Требиње, Милена Врховац из предузећа “Ди бор” Градишка и Милена Павловић из “Цептер паспорта” Бањалука.

Прво мјесто у категорији за иновативност припало је “Микроелектроници” из Бањалуке, посебно признање за допринос развоју туризма добила је “Бања Врућица” Теслић, а награду за највећи пласман кредитних средстава у привреду добила је Хипо Алпе Адриа банка из Бањалуке.

У категорији новооснованих привредних друштава признање је добило “Машрум трејд” Бањалука, а за остварену сарадњу са привредом награђени су Технолошки факултет из Зворника и Машински факултет Бањалука.

Вечерашњој манифестацији присуствовали су предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић, савјетник предсједника Српске Арие Ливне, министри у Влади Српске, градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић, те представници привредног, јавног и културног живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана