Најугроженија текстилна индустрија

С. Д.
Најугроженија текстилна индустрија

МРКОЊИЋ ГРAД - Мјере за ублажавање посљедица свјетске економске кризе, које су министри у Влади РС јуче представили у појединим општинама Републике Српске, првенствено треба да амортизују удар свјетске кризе на текстилну, кожарску, дрвопрерађивачку и обућарску индустрију.

Како је закључено на расправама у Мркоњић Граду и Језеру, за мјере Владе РС посебно су заинтересовани привредници из поменутих области који су нудили и нека конкретна рјешења.

Министар за породицу, омладину и спорт РС Проко Драгосављевић истакао је да ће свој програм морати да сачине и локалне заједнице како би и оне могле да помогну привреди.

Привредници у Мркоњић Граду су навели да се процес производње одвија у фабрици обуће "Бема" и конфекцији "Мидтекс" у Подбрду, а у конфекцији "Младост" од краја прошле године не ради око 250 радника, што је веома поражавајуће. За дрвопрерађивачки сектор највећи проблем представља недостатак сировине.

Министар саобраћаја и веза РС Недељко Чубриловић
рекао је у Доњем Дубовику да ће се Влада РС против кризе борити и инвестицијама. Он је најавио крупне инвестиције у инфраструктуру, првенствено модернизацију путне мреже, те у енергетски сектор.  Расправе су одржане и у Рибнику, Петровцу и Источном Дрвару, као и у Модричи и у Вукосављу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана