Најпознатији амерички брендови

Taнјуг
Најпознатији амерички брендови

Најпатриотскији амерички бренд је Џип (Jeep), док се часопис Плејбој (Playboy) нашао међу 50 најпатриотскијих робних марки Сједињених Америчких Држава.

Jeep је до првог мjеста дошао јер 98 одсто испитаника сматра да је та марка аутомобила патриотска. Ово је показало истраживање које је спровела агенција "Brand Keys", а које је обухватило 4.000 Американаца.

Један одсто мање испитаника навело је брендове Coca Cola и Hershey's, а два одсто мање Leci Strauss и Disney.

Међу првих десет ушли су и Colgate, Zippo, Weugleys, Ralph Lauren, Kodak и Gillete, који су заједно заузели десето мjесто. Колико мjеста иза њих је Playboy, у саопштењу није наведено.

Из агенције Brand Keys напомињу да спортски брендови који "експлоатишу" теме патриотизма, као што су тимови америчке фудбалске лиге NFL нису ушли међу топ 25 патриотских брендова.

По којим критеријумима се утврђивао патриотизам неког бренда у Brand Keys -у нису објаснили, а испитаници су их одређивали по сопственом осjећају.

Дневник "USA today" наводи да разлог популарности Jeepа може бити и тај што он асоцира на побjеду САД у Другом свjетском рату, те да је његова производња постала један од симбола мобилности америчке армије.

Истраживање Brand Keysa је спроведено поводом 4. јула, дана када САД слави Дан независности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана