Најбољим иноваторима 45.000 КМ

Глас Српске
Најбољим иноваторима 45.000 КМ

БAЊA ЛУКA - У оквиру такмичења за најбољу технолошку иновацију, које организују Министарство науке и технологије РС и Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа у сарадњи са Министарством за науку и технолошки развој Србије, за иноваторе из РС јуче је одржан тренинг на тему "Заштита интелектуалне својине", а за најбоље идеје обезбијеђена је фонд за награде од 45.000 марака.

Представник Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа РС Владимир Ћорда рекао је да су тренингу присуствовали представници пет од укупно десет иновативних тимова из РС.

- Такмичење се организује од 2006. године, а награде за најбоље иновације у овој години биће додијељене у четири категорије и то за реализоване иновације, енергетску ефикасност, потенцијале и иновативне идеје. Укупни фонд награда износи  45.000 марака, а биће додијељене у децембру - рекао је Ћорда.

Представник Организационог тима такмичења за најбољу технолошку иновацију Весна Рашковић нагласила је да се иноватори током тренинга обучавају како да напишу бизнис план, а затим и како да развију способности продаје, презентације и преговарања.

Представник једног од иноваторских тимова Соња Лолић рекла је да њен тим представља мобилну каду која служи за купање непокретних и слабо покретних болесника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана