Најбољи јафа кекс, Карнекс и Новак Ђоковић

Глас Српске
Најбољи јафа кекс, Карнекс и Новак Ђоковић

БЕОГРAД - Најбољи српски робни бренд у свакодневној потрошњи је "јафа кекс", први корпоративни бренд је "Карнекс", док је за најбољег промотера Србије, већ другу годину заредом, проглашен тенисер Новак Ђоковић.

Српско Министарство трговине уручило је синоћ у Београду награде за најбоље српске брендове изабране међу 217 робних марки у 24 категорије, у оквиру акције "Најбоље из Србије".

Награде међу производима свакодневне потрошње у категорији хране добили су "јафа кекс" као најбољи робни бренд и "Карнекс" као најбољи корпоративни бренд, док је у категорији пића најбољи робни бренд "јелен пиво", а корпоративни "Нектар" из Бачке Паланке.

- Награду за први корпоративни бренд у сектору хемије и козметике добила је "Галеника", а најбољи робни бренд је детерџент "мерикс" - навели су из Министарства трговине, пренијеле су агенције.

Најбољи локални робни бренд је вино "тријумф" из Подрума "Aлександровић", најбоља трговинска робна марка је "Универекспортов" "баш баш", док је награду за најуспјешније увођење новог робног бренда добила "Неопланта" за брендове "пипи" и "гуди".

- Београдска "Мона" добитник је прве награде за корпоративни бренд у категорији одјећа и обућа, најбољи корпоративни бренд у категорији трајних потрошних добара је горњомилановачки "Металац", док је робни бренд број један акумулатор "блек хорс" - саопштено је из Министарства.

"Делта максијев" бренд "темпо" проглашен је за најбољи корпоративни бренд у трговини, "Евробанка ЕФГ" у области финансија и осигурања, док је најбољи коропративни бренд у области производних услуга београдска "Телефонија".

Најбоље јавно или државно предузеће у Србији је "Ласта".

Aкцију "Најбоље из Србије" седми пут заредом организовали су Министарство трговине и Привредна комора Србије, те економски дневник "Привредни преглед".

Ђоковић

Новака Ђоковића, који има најбољи лични бренд у функцији промоције Србије, изабрали су представници дипломатско-конзуларних мисија Србије у свијету и представници амбасада и конзулата страних земаља у Србији између 20 кандидата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана