Награђено 20 фирми

Марина Чигоја
Награђено 20 фирми

Бањалука - Привредна комора РС је, у оквиру манифестације “Избор најуспјешнијих у привреди Републике Српске”, додијелила награде за 20 предузећа за препознатљив квалитет и развој домаћег производа.

Награђена су предузећа “Витинка”, “Природно уље”, “Винарија Јунгић”, “Фатес”, “Младегс пак”, “Бањалучка пивара”, “Бимал”, “ББ Принт”, “Ласта”, “Милтекс”, “Фагус”, “Витаминка”, “Сана елвис”, “Велепрехрана”, “Подруми Вукоје 1982”, “Колорит”, пекара “Радић”, “Smart system solution”, “Пингвин”, “Сана линеа”.

Предсједник Привредне коморе РС Борко Ђурић рекао је да је овогодишњи избор од великог значаја јер су награђени привредници направили значајне искораке и успјехе у кризним пословним условима.

- Ми смо привреда која има шта да покаже, али треба много да радимо на развијању свијести наших грађана о важности куповине домаћих производа. РС нема времена да чека стране инвеститоре и треба сопственим капацитетима, развојем привреде и новим запошљавањем да ради на стварању претпоставки за одрживост привреде и функционисање система у цјелини - истакао је Ђурић.

Директор бањалучке “Витаминке” Жарко Микић рекао је да је “Витаминка” добила награду за квалитет за сок од јагоде, те да је за њих ова награда веома значајна јер се ради о производу, у потпуности домаћег поријекла, са изузетком амбалаже.

Директор “Подрума Вукоје 1982” Радован Вукоје рекао је да су прошле године остварили завидне резултате.

- Било је доста признања, али оно што је сигурно обиљежило прошлу годину је прво пјенушаво вино које је изашло на тржише РС из “Подрума Вукоје” - рекао је Вукоје.

Помоћник генералног директора предузећа “Бимал” из Брчког Шевал Суљкановић истакао је да је веома задовољан признањем које су добили, те да је њихов циљ да у идућем периоду прераде што више домаћег сјемена.

Јубилеј

Борко Ђурић је рекао да Привредна комора ове године обиљежава два јубилеја, односно 20 година рада и десет година манифестације “Избор најуспјешнијих у привреди РС” који ће бити одржан вечерас.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана