На Сарајево бизнис форуму инвеститори из 25 земаља

Агенције
На Сарајево бизнис форуму инвеститори из 25 земаља

Сарајево - Међународна инвестициона конференција Сарајево бизнис форум, која ће почети данас и трајати до 18. маја, окупиће инвеститоре из 25 земаља, најавили су организатори ове конфренције, преносе агенције.

Најављен је долазак привредних и државних делегација из Турске, Саудијске Арабије, Уједињених Арапских Емирата, Катара, Кине и Јапана.

Долазак великих јапанских корпорација на Сарајево бизнис форум раније је најавио замјеник министра спољних послова Јапана Казуки Хамада, који је дао пуну подршку организаторима Форума, те успостављању сарадње са привредницима из БиХ, али и региона.

За ову међународну инвестициону конференцију пријављено је 137 пројеката вриједности 8,5 милијарди евра.

Највише пријављених пројеката стигло је из области туризма 35, грађевинарства 25 и пољопривреде 24, саопштено је из Сарајево бизнис форума.

Пројекте из енергетског сектора пријавило је 18 компанија и појединаца, док ће из сектора индустрије своје идеје представити 16 привредника.

Инвеститорима из свијета биће представљено десет пројеката из области инфраструктуре, пет из финансијске индустрије и четири пројекта из области едукације.

Сарајево бизнис форум постаје нуклеус југоисточне Европе за повезивање привредника из региона и инвеститора из цијелог свијета, наводе организатори.

За праћење највеће инвестиционе конференције југоисточне Европе акредитовано је више од 200 новинара из 57 медијских кућа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана