На сајму грађевинарства у Београду и излагачи из Српске

Агенције
На сајму грађевинарства у Београду и излагачи из Српске

Београд - У Београду ће 24. априла бити отворен 38. међународни сајам грађевинарства на коме ће се представити 852 излагача из 26 земаља, међу којима и излагачи из Републике Српске, јавиле су агенције.

Републику Српску представиће компаније “Боксит” из Милића, Металско-прерађивачка индустрија “Елвако” из Бијељине и бањалучка фирма “Максмара”, која се бави производњом алуминијумске и ПВЦ столарије.

Шеф пројекта Међународног сајма грађевинарства Мирјана Јовановић каже да окупљање најзначајнијих домаћих и иностраних излагача, упркос економској кризи која је највише погодила сектор грађевинарства, потврђује да је Београд и даље најзначајнији регионални центар у овој области.

Она је истакла да је за подстицај српској грађевинској индустрији одобрен кредит од 115 милиона евра, а да је Влада Србије најавила још додатних 170 милиона евра за државне грађевинске пројекте ове године.

Београдски сајам потписао је протокол о сарадњи са Фондацијом “Ана и Владе Дивац” чиме се укључио у хуманитарну акцију “Да сви помогнемо” у оквиру које се прикупљају средства за изградњу станова за избјегла и расељена лица.

- Помоћ коју ће у оквиру наше хуманитарне акције донирати излагачи сајма биће усмерена на изградњу зграде за решавање стамбених питања људи из колективних центара - рекла је предсједник Управног одбора Фондације Снежана Дивац.

На сајму који ће бити одржан под слоганом “У току” биће представљене најновије технологије и достигнућа у грађевинској индустрији, као и трендови у уређењу ентеријера и екстеријера. Сајам ће трајати до 28. априла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана