На продају акције 20 предузећа

М. Ч.
На продају акције 20 предузећа

Бањалука - Инвестиционо-развојна банка (ИРБ) и Друштво за управљање Пензијским резервним фондом (ПРЕФ) РС организоваће заједничке аукције за пакете акција 20 предузећа из портфеља Акцијског фонда, Фонда за реституцију и Пензијског резервног фонда РС, саопштено је на интернет страници ИРБ-а.

- Аукције за пакете акција ће се одржати на Бањалучкој берзи сваког дана од 24. децембра ове године до реализације продајног налога, а најкасније до 26. децембра  - наводи се у саопштењу.

На аукцији ће, између осталог, бити понуђене акције предузећа "Будућност", из Шамца, "Крајина Борац" из Бањалуке, "Сточар" из Бањалуке, "Сарајево-гас" из Источног Сарајева, хотел "Крајина" из Мркоњић Града, БРЦ "Шехер" из Бањалуке, као и хотел "Босна" из Бањалуке, "Микроелектроника" Бањалука, "Чајавец" Специјална опрема Бањалука, "Чајавец промет" Бањалука и друге.

У саопштењу се истиче да државни органи, организације и предузећа из БиХ у којима је државни капитал већи од 25 одсто укупног капитала, као и домаћа физичка и правна лица која нису измирила пореске обавезе, не могу бити купци у поступку приватизације.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана