На полицама 40 одсто производа из РС

М. Ч.
На полицама 40 одсто производа из РС

БAЊAЛУКA - Заступљеност домаћих производа у великим тржним центрима у Републици Српској тренутно износи око 40 одсто, а наш циљ је стварање услова како би се тај проценат повећао.

Рекла је ово јуче у Бањалуци директор Привредне коморе РС Драгица Ристић, послије додјеле награда предузећима за производе или линију производа у категорији "Препознатљив квалитет и развој домаћег производа", у оквиру традиционалне манифестације "Избор најуспјешнијих у привреди РС за 2010. годину".

Награде за препознатљив квалитет и развој домаћег производа јуче је добило 15 предузећа.

- Према подацима из тржних центара, у 2010. години дошло је до пораста куповине домаћих производа у просјеку за око 15 одсто. Код неких производа, као што су млијечни, имали смо пораст и до 20 одсто - казала је Ристићева и додала да ће кампања "Наше је боље" бити настављена и у овој години.

Представник предузећа "Топлинг" из Прњавора Радислав Живанић, чије је предузеће добило награду за котао на пелет, каже да је њихов производ сертификован и да излази и на свјетско тржиште.

- Запошљавамо 120 радника, а 50 одсто производње пласирамо на инострано тржиште - истакао је Живанић.

Менаџер за корпоративне и регулаторне послове компаније "Млијекопродукт" из Козарске Дубице Небојша Ристић рекао је да је ово признање доказ квалитета њихових производа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана