На Јадрану затворено 155 објеката

Poslovni.hr
На Јадрану затворено 155 објеката

Пореска управа хрватског Министарства финансија од почетка јуна на јадранској обали привремено је затворила 155 угоститељских објеката.

Објекти су затворени због кршења одредби Закона о фискализацији у промету готовином.

Како преноси Хина, највише угоститеља добило је привремену забрану обављања своје дjелатности у Дубровнику - њих 49, а најчешћи разлог био је неиздавање рачуна.

Слиједи Ријека с 28 изречених забрана за рад угоститељских објеката, и то најчешће због неплаћања доспјелих обавеза пореза и доприноса.

У Сплиту је од почетка јуна изречена привремена забрана рада за 24 угоститељска објекта, у Пазину за 18, у Шибенику за 13, у Госпићу за 12, у Задру за 11, а као разлози и за угоститеље из ових градова углавном се наводи неиздавање рачуна, или неплаћање доспјелих обавеза, или, пак, неевидентирање промета.

Исти извор подсјећа и да су медији ових дана известили да је због неправилности у готовинском пословању затворен познати хварски клуб “Carpe diem”, као и шибенска Хациенда.

На питање Хине који су порески обвезници добили привремену забрану рада, Пореска управа је одговорила да није у могућности да наведе њихове називе, јер је дужна да, у складу с Општим пореским законом, чува као пореску тајну све податке које порески обвезник износи у пореском поступку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана