На добошу покретна имовина рогатичке фирме “Агрокомбинат” у стечају: Продају возила, машину за месо и пекарску пећ

Милијана Латиновић
На добошу покретна имовина рогатичке фирме “Агрокомбинат” у стечају: Продају возила, машину за месо и пекарску пећ

РОГАТИЦА - Путничко и теретно возило, мјешалица и машина за месо, пекарска пећ и сточна вага, само су дио покретне имовине рогатичког предузећа “Агрокомбинат” у стечају, која је понуђена купцима за нешто мање од 20.000 марака.

Према подацима објављеним у огласу за продају имовине стечајног дужника из Рогатице ријеч је о имовини која је углавном оштећена и некомплетна. Од понуђених ствари највреднија је машина за мљевење меса, чија почетна цијена износи 6.300 марака, док је сточна вага понуђена за свега 250 КМ. На добош иду и парни котао, хидраулична пунилица за месо, машина за шурење свиња, мјешалица за тијесто, машина за роловање векни и етажна пећ.

Стечајни управник Радомир Јокић рекао је за “Глас Српске” да покретна имовина чини мање од пет одсто укупне вриједности стечајне масе која је процијењена на око 2,5 милиона марака.

- Главна имовина “Агрокомбината” су некретнине које су процијењене на више од два милиона марака, а чију продају тек очекујемо, с обзиром на то да постоје неке забиљешке у јавним евиденцијама катастра које ометају оглашавање продаје тих некретнина - појаснио је Јокић.

Додао је да се забиљешке не тичу својине и не утичу на власништво, већ “праве робу с грешком” и тиме је она јефтинија и мање је заинтересованих. Иако тај терет није као што је хипотека, купци зазиру од такве робе.

Подсјетио је да је “Агрокомбинат” отишао у стечај у марту прошле године.

- Пријављено је око четири милиона марака, а признато је око два милиона. Међутим, постоје спорови због захтјева за излучење одређене имовине у корист одређених лица и постоје спорови због оспорених потраживања, тако да није коначно утврђена листа обавеза стечајног дужника - рекао је Јокић. Додао је да су сви ти поступци у току и изразио наду да ће бити окончани у наредних неколико мјесеци.

Јокић је нагласио да наведени поступци не ометају продају и уновчење имовине стечајног дужника.

Депозит

У огласу је наведено да право учествовања имају правна и физичка лица која уредно доставе понуду и доказ о уплати депозита на рачун продавца број 5557000053000662 отворен код Нове банке у износу од десет одсто почетне цијене. Понуде се достављају у затвореној коверти на адресу АД “Агрокомбинат” - у стечају, ул. Боричка бр. 3, 73.220 Рогатица у року од осам дана од дана објаве огласа. Наведено је да ће стечајни управник у присуству Комисије за лицитацију и присутних понуђача отворити понуде 1. марта са почетком у 12 часова. За најповољнијег понуђача биће изабран онај који понуди највећи износ за поједини предмет продаје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана