На Дервентском сајму привреде и туризма више од 120 излагача

Срна
На Дервентском сајму привреде и туризма више од 120 излагача

ДЕРВЕНТА - У Дервенти је вечерас отворен 17. Дервентски сајам привреде и туризма на којем учествује више од 120 излагача из Републике Српске, Федерације БиХ и региона.

Сајам су свечано отворили директор Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић и градоначелник Дервенте Милорад Симић.

Лончаревић је рекао новинарима да подржава овакве манифестације јер су значајне за туризам.

-Овдје се излагачи директно упознају, размјењују искуства и мишљења о унапређењу производње - рекао је Лончаревић, додајући да је на сајму присутна и гастро понуда, која је уз природне ресурсе веома важна у цјелокупној туристичкој понуди цијеле Републике Српске.

Симић је рекао да се број излагача на сајму не смањује, те да има оних који на овој манифестацији учествују 17 година.

- Број излагача се не смањује. Буде их више од 100, 120, 140 и то и јесте наш капацитет. Има излагача који су овдје 17 година - нагласио је Симић.

Он је истакао да Дервента представља једно повољно привредно окружење у којем постоји 981 привредни субјекат са простором од око 25.000 становника, 1.165 пољопривредних газдинстава.

Директор и власник Фабрике обуће “Санино” из Дервенте Радован Пазуревић рекао је да као излагачи редовно учествују на сајму.

-Имамо и обавезу да будемо излагачи јер представљамо значајан дио када је ријеч о броју радника и извоза” - рекао је Пазуревић уз напомену да се привредна дјелатност одвија али у отежаним околностима.

Отварању 17. Сајма привреде и туризма присуствовале су званице из јавног живота Дервенте и околних општина, а церемонију отварања украсили су музичари из Бањалуке и чланови Српског културно -умјетничког друштва “Дервента”. Организатори сајма почастили су посјетиоце роштиљем и пивом.

Сајам привреде и туризма организовао је Спортски центар “Дервента” у сарадњи са Туристичком организацијом града Дервента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана