Мура објавила банкрот

Глас Српске
Мура објавила банкрот

ЉУБЉAНA - Највећа словеначка конфекција "Мура" из Мурске Соботе, објавила је банкрот три своје филијале, које запошљавају 2.635 људи и затражила заштиту од повјерилаца, пренијеле су агенције.

Међу филијалама које су банкротирале су и главни "Мурини" погони за производњу мушке и женске одјеће, а пет мањих филијала, са 618 запослених, наставиће да раде.

Извршни директор "Муре" Бојан Старман изјавио је да је принудна управа једини начин да се фирма поново изгради на здравим основама. Он је најавио да ће представници "Муриног" великог клијента, њемачког "Хуга Боса", посјетити "Муру".

"Бос" је суспендовао сарадњу са "Муром" прошле седмице, послије спонтаног штрајка запослених у дуговима оптерећеној словеначкој фирми.

"Мура", један од највећих европских произвођача одјеће, основана је 1925. године као мала кројачка радионица, а већ 1940. је имала 500 радника. Десет година касније постала је велика фабрика конфекције. Распадом Југославије компанија је изгубила велики дио тржишта. Приватизована је средином деведесетих година прошлог вијека.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана